Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Mattssons konkurs utredd

SÖLVESBORG Konkursförvaltare Lars Werner i Karlskrona har nu avslutat Sölvesborgsföretaget Thure Mattssons byggfirmas konkurs.
–Resultatet efter avvecklingen av boet blev till och med ett par hundra tusen kronor bättre än vad vi hade räknat med från början, säger han och ser nöjd ut.
Sölvesborg • Publicerad 26 oktober 2001

Det var den 11 december i fjol som det anrika byggföretaget begärde sig i konkurs. Skulderna uppgick vid konkurstillfället till drygt 1,4 miljoner kronor.

Från början hade Lars Werner beräknat tillgångarna till drygt 606.000 kronor. Men efter att alla skulder drivits in och resten av boet avvecklats visade det sig finnas 821.432 kronor att dela ut till banker och andra prioriterade fordringsägare.

Annons

I det utdelningsförslag som konkursförvaltaren skickat in till Blekinge tingsrätt föreslås därför att både Sölvesborg-Mjällby Sparbank liksom Handelsbanken i Sölvesborg ska gå helt skadeslös ur byggfirmans konkurs. Sparbanken föreslås få nästan 400.000 kronor i utdelning och Handelsbanken drygt 100.000 kronor.

Även en del andra prioriterade fordringsägare, däribland bostadsrättsföreningen Lejonet samt en revisorfirma, kommer också att få pengar ur konkursboet.

De stora förlorarna i byggkonkursen är alla oprioriterade fordringsägare - och staten. Av de drygt 312.000 kronor som kronofogdemyndigheten försökt driva in för statens räkning i obetalda skatter och andra avgifter blir utdelningen enligt förslaget bara knappt 11.000 kronor.

Olle Ohlsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons