Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Misshandlade sin fru på midsommarafton

SÖLVESBORG · Flera fall av misshandel har polisanmälts i Sölvesborg under midsommarhelgen.
En man i 30-års åldern, från de norra delarna av kommunen, satt hela midsommardagen anhållen för grov misshandel efter att natten till lördagen upprepade gånger ha slagit sin jämngamla hustrus huvud mot badkarskanten och en dörrkarm i den gemensamma bostaden.
Sölvesborg • Publicerad 25 juni 2001

Mannen i fråga är även anmäld för skadegörelse efter att ha slagit sönder en ruta på grannens ytterdörr. Enligt polisanmälan skall sölvesborgaren vidare genom slag ha orsakat en spricka i ett fönster till en balkongdörr hos samma granne.

Det var vid halv ett-tiden på natten mot midsommardagen som polisen via grannar larmades om en grov misshandel i den aktuella bostaden, belägen i Gammalstorpstrakten.

Annons

Sölvesborgaren skall ha dunkat sin hustrus huvud mot en badkarskant och en dörrkarm, vilket bland annat lett till att den unga kvinnan fått en blåtira på höger öga. Vidare kom hon att halta efter misshandeln.

Efter gripandet satt mannen under hela lördagen anhållen i Karlskrona, misstänkt för grov misshandel. Sölvesborgaren släpptes sent på eftermiddagen, men enligt polisen väntar fortsatt utredning av ärendet.

> Ölburk genom ruta

I Mjällby har ett annat fall av misshandel ägt rum. Vid halv nio-tiden på midsommaraftons kväll reagerade ett par i 20-års åldern över ljudet av glaskross som kom utifrån.

De sprang ut och såg en man som just krossat ett köksfönster på Målaregränd genom att kasta en halvfull ölburk genom den aktuella rutan.

Mannen, som är 26 år, gjorde hålet i fönstret ännu större med hjälp av den egna handen. Han skar sig ordentligt till följd av tilltaget.

Då den 20-årige mannen verbalt ifrågasatte vad gärningsmannen höll på med, fick han ett knytnävsslag till svar.

Den 26-årige mannen har polisanmälts för misshandel och skadegörelse.

Camilla Magnell
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons