Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Mjällby AIF kan få konstgräsplan

En konstgräsplan har länge stått högt upp på Mjällby AIF:s önskelista, Nu ser det ut att bli verklighet.
Sölvesborg • Publicerad 11 maj 2013

– En konstgräsplan är något som vi kämpat för länge och är ett måste om vi skall kunna utvecklas som förening, säger Maifs klubbdirektör Jörgen Martinsson.

Till en kostnad av fem miljoner kronor anläggs konstgräs på grusplanen på Strandvallen. Tanken är att den skall stå klar senast i november i år lagom till vinterträningen.

Annons

– Jag tror att det en konstgräsplan på Strandvallen även kan ge spin-off-effekter på andra verksamheter i kommunen och då tänker jag närmast på campingen i Mjällby, säger fritid- och kulturnämndens ordförande Mats Svensson (S).

Han menar att tillkomsten av en ytterligare konstgräsplan vid Strandvallen gynnar hela kommunens fotbollsverksamhet och skapar fler tider för alla föreningar.

Enligt Mats Svensson finns det över 1 000 aktiva fotbollsspelare i Sölvesborgs kommun.

Samhällsbyggnadsavdelningen har nu av fritid- och kulturnämnden fått i uppdrag att ta fram en finansieringsplan och denna ska i juni klubbas i kommunfullmäktige.

Mjällby AIF har vid ett flertal tillfällen framfört önskemål om en konstgräsplan vid Strandvallen.

Föreningen menar till och med att avsaknaden av en konstgräsplan är det största hotet mot Mjällby AIF som en elitklubb.

Föreningen behöver träna mer och bättre och inte som i dag att verksamheten är utspridd i Sölvesborg, Karlshamn och Bromölla.

– En ny konstgräsplan betyder inte minst mycket för vår talangutveckling och att vi slipper leva i kappsäck under vinterhalvåret, säger Jörgen Martinsson.

Jörgen Klinthage
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons