Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Musikelever tävlar i mästerskap

SÖLVESBORG · Två duktiga musikelever från Sölvesborg är med och tävlar i ett musikmästerskap för unga lovande pianister som arrangeras i skånska Kävlinge kommande helg.
Sölvesborg • Publicerad 10 mars 2001

De medverkande från Sölvesborg är Sarah Benz och Monica Mjellander. De flesta av tävlingsdeltagarna är från Skåne. Det finns dock undantag från Sölvesborg, Ronneby, Göteborg, Nacka och Växjö. Målsättningen för tävlingen är att uppmuntra unga musikaliska talanger till att fortsätta fördjupa sitt intresse för musik. Musiktävlingen i Kävlinge är också en kvalificeringstävling till den prestigefulla Steinwayfestivalen i danska Aarhus i slutet av mars.

Nytt för årets tävling är att vinnarna i de olika kategorierna inbjuds att spela tillsammans med stjärnpianisten Hans Pålsson i Kristianstads konserthus den 27 mars.

Annons

> Vinnarkonsert

Sammanlagt tävlar 34 elever i åldrarna nio till nitton år i fyra olika tävlingsklasser. Sarah Benz och Monica Mjellander tävlar i två olika klasser och ska under tävlingen spela både vars ett obligatoriskt musikstycke och ett eller fler valfria stycken under fem minuter.

> Offentlig konsert

Under tävlingen får varje elev spela upp inför juryn som under söndagen presenterar tre pristagare i varje klass. Dessa sammanlagt tolv deltagare kommer att uppträda ihop med Hans Pålsson vid en offentlig konsert i samband med prisutdelningen på söndag kväll den 18 mars i Kävlinges bibliotek.

Pernilla Roshäll Berthelot
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons