Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Näsumsmördaren döms i Danmark

SÖLVESBORG/SLAGELSE Mycket talar nu för att rättegången om mordet på Gösta Andersson, 65, från Näsum, genomförs i Danmark. Enligt vice polismästare Jeanette Wincentz Andersen i Slagelse återstår det emellertid en del formaliteter som ska klaras av mellan de svenska och danska åklagarna.
Sölvesborg • Publicerad 29 mars 2001

– Statsåklagaren här kommer att begära ett möte med överåklagaren i Skåne för att räta ut alla frågetecken, säger hon till TT.

Wincentz Andersen räknar med att mötet kommer att äga rum inom den närmaste månaden. Sedan dröjer det ytterligare innan de tre misstänkta litauerna kan åtalas.

Annons

Det var när Gösta Anderson stannade till med sin bil på Ynde rastplats för att gå på toaletten som han överfölls. Han hittades ett par veckor senare död och bakbunden i bagagerummet på sin bil i ett ensligt skogsparti i Pugerup.

Litauerna, som sitter i danskt häkte, har delvis erkänt att de orsakat hans död. De tre är också misstänkta för att ha mördat en ung programmerare i Danmark.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons