Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Nilssons Bygg bygger ut åt sig själva

STIBY För tre år sedan slog makarna Christina och Stefan Nilsson ihop sina två företag i bygg- och städbranschen och bildade Nilssons Bygg Service Städ AB. Sedan dess har verksamheten mer än fördubblats och nu väntar en storsatsning på ny produktions- och lagerhall i Sölve på mark de just köpt av Sölvesborgs kommun.
Sölvesborg • Publicerad 16 mars 2001
Stefan Nilsson hoppas komma igång med tillbygganden i Sölve så snart som möjligt eftersom de hittills inte haft chans att säga ja till alla förfrågningar om jobb.
Stefan Nilsson hoppas komma igång med tillbygganden i Sölve så snart som möjligt eftersom de hittills inte haft chans att säga ja till alla förfrågningar om jobb.Foto: Pernilla Roshäll Berthelot

– Det ser mycket positivt ut för vår del, säger Stefan Nilsson, som driver företaget Nilssons BSS AB ihop med hustrun Christina som för närvarande är mammaledig med familjens yngsta barn.

Sedan mitten av 1990-talet drev både Stefan och Christina egen näringsverksamhet som bisyssla vid sidan av andra jobb. 1997 då de bägge börjat satsat helhjärtat på sina egna företag arbetade sammanlagt sju personer i de två företagen. Sedan dess har personalstyrkan fyrdubblats och i dag är man uppe i 30-talet anställda inom de tre områdena bygg, fastighetsservice och diverse städuppdrag.

Annons

Det var 1998 som de två bestämde sig för att slå ihop de två enskilda företagen till ett.

– Vi märkte tydligt att verksamheterna städ och bygg hängde nära samman och det föll sig naturligt att börja jobba gemensamt i ett företag eftersom vi redan innan hjälptes åt och gjorde mycket tillsammans, berättar Stefan Nilsson.

> Stort bygge

I samma veva som familjen bildade ett gemensamt bolag byggde dom till en särskild kontorslokal i anslutning till sin villa i Stiby.

De trodde då att det skulle räcka, men nu märker de att det är dags att satsa vidare för att kunna fortsätta utvecklas som företag.

De har därför köpt 11000 kvadratmeter mark i Sölve av Sölvesborgs kommun där de planerar att inom kort sätta igång med byggandet av en produktions- och lagerhall på drygt 600 kvadratmeter. Med tiden tänker de också bygga ett nytt kontor i Sölve på omkring 250 kvadratmeter.

– Det är en stor satsning för oss, men vi känner att den är nödvändig, säger Stefan Nilsson.

Bolaget bygger själv den nya lokalen som ändå blir en investering på mellan 1,5 och 2 miljoner kronor.

> Skolstädning

Ett nytt uppdrag som företaget fått är städentreprenaden på Bokelundsskolan.

Annons

– Det här är ett stort enskilt uppdrag för oss som medför att vi kommer att behöva nyanställa tre personer direkt, säger Stefan Nilsson.

De senaste åren har företaget märkt att den tredje verksamheten, service och fastighetsförvaltning växer snabbt.

Den nya satsningen som företaget väntas göra med start redan i vår beräknas leda till mellan fem och sex nyanställningar inklusive satsningen som gjorts på städuppdraget på Bokelundsskolan.

Pernilla Roshäll Berthelot
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons