Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Nio gevär stulna från skytteförening

SÖLVESBORG I fredags morse upptäcktes inbrottet i Sölvesborgs skytterföreningens lokaler i Ynde. Dörrar och förråd var uppbrutna och nio stycken korthållsgevär med fodral och tre kikare saknades.
– Vi ser mycket allvarligt på vapenstöld, vi håller på att utreda ärendet säger vakthavande polis Anders Olofsson.
Sölvesborg • Publicerad 16 juni 2001

Hos skytteföreningen har man svårt att förstå vad de stulna gevären skulle kunna användas till.

– Gevären går inte att sälja i Sverige då de är märkta och kräver licens och att använda gevären i något brottsligt syfte tror jag inte heller är möjligt då det bara går att ladda en kula åt gången, säger styrelsemedlem Sune Dahlin.

Annons

Polisen ser dock allvarligt på inbrottsstölden.

> Kan användas till mycket

– Vi ser mycket allvarligt på vapenstöld, detta då vapen kan användas till mycket, säger vakthavande Anders Olofsson.

Värdet av det stulna, samt skadorna vid inbrottet värderas till runt 130 000 kronor. Tjuvarna hade tagit sig in i lokalen genom att bryta upp en dörr, sedan har man gått vidare och brutit upp skåp där nycklar till vapenskåpet förvarats.

– Inbrottet kommer mycket olägligt, vi har ungdomar som ska iväg och skjuta i Eringsboda i helgen, de står nu utan gevär, berättar Sune Dahlin.

– Gevären är otympliga, de laddas med 22 long-ammunition. Dessutom går det inte att skjuta längre än 50 meter med dem, säger Sune Dahlin.

Han berättar att skytteföreningen inte tidigare råkat ut för att få gevären stulna däremot har man tidigare fått påhälsning av tjuvar.

> Fasligt onödigt

– Förutom att jag inte förstår vilken användning de ska ha av gevären, så tycker jag att det är så fasligt onödigt med all förstörelse de ställer till. Tjuvarna bröt först upp ett skåp där vi förvarade nycklar till vapenskåpet. De använde nycklarna till att öppna vapenskåpet och komma åt gevären. Sedan har de antigen slängt nycklarna eller tagit dem med sig. Vilket gör att vi har ytterligare en sak att ersätta, säger Sune Dahlin.

Under fredagen arbetade polisen med att ta fingeravtryck vid skjutbanan.

Susanne Juric
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons