Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Nogersund får egen Lotsstation

Sjöfartsverkets lotsstationer i Åhus och Karlshamn slås samman och flyttas till Nogersund.
Sölvesborg • Publicerad 15 maj 2013

Sammanslagningen av de två lotsstationerna kommer att ge en årlig besparing på cirka tre miljoner kronor. Förutom reduceringen av personalstyrkan kommer även antalet lotsbåtar att minskas från fem till tre. Därtill kommer besparingar i form av lägre drift- och underhållskostnader.

Orsaken till sammanslagningen är att antalet lotsningar har minskat de senaste åren. De två stationerna betjänar lotsningar till och från sju hamnar i östra Skåne och Blekinge (Simrishamn, Åhus, Sölvesborg, Elleholm, Karlshamn, Ronneby och Karlskrona).

Annons

Minskningen följer i stora drag den nationella trenden. Servicegraden kommer dock att vara oförändrad, skriver Sjöfartsverket i ett pressmeddelande.

14 båtmän och sju lotsar berörs. På sikt kommer personalstyrkan att minskas med två båtmanstjänster.

- Vi räknar med att kunna lösa personalminskningen med naturliga avgångar, säger Andreas Bach, affärsområdeschef vid Sjöfartsverket.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons