Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Norje Motell begär sig i konkurs

NORJE En olycka kommer sällan ensam. Dagen efter Hanöhus rörelsebolags konkurs kastade Norje Motells ägare, Mats Berntsson, i går in handduken och begärde hela motellanläggningen med dess sex fast anställda och två extraanställda i konkurs.
Sölvesborg • Publicerad 18 januari 2001

”Bolaget är på obestånd och jag hemställer att tingsrätten sätter bolaget i konkurs”, hette det i den kortfattade skrivelse som Mats Berntsson lämnade in till tingsrätten i Sölvesborg. Av den bifogade resultatrapporten beräknas bristen i boet till drygt en kvarts miljon kronor.

Så fort Sölvesborgsadvokaten fick uppdraget som konkursförvaltare besökte han motellet och träffade personalen.

Annons

Förutom motellrestaurangen och ett 30-tal hotellrum ingår även en livsmedelsbutik i konkursen.

> Utförsäljning

Konkursförvaltarens beslut blev att i dag hålla stängt för inventering av lagret.

– Vi kommer därefter bara att hålla öppet lördag och söndag då det blir utfförsäljning av alla varor som finns i butiken. I samband med utförsäljningen kommer vi också att hålla restaurangen öppen, berättar Gustaf Wahlberg.

Under de tre år som Mats Berntsson drivit motellet har tingsrätten vid upprepade tillfällen fått in konkursansökningar mot hans bolag. Oftast har det rört sig om krav på några tusenlappar från olika leverantörer. Pengar, som Mats Berntsson lyckats betala innan det gått så långt som till konkurs.

> Drömmen som sprack

Tillsammans med sin far, Ture Berntsson som är vd för motellbolaget CDB i Norje AB, hade han också ett tag planer på att bygga en stormarknad i anslutning till Norjemotellet. Men de planerna rann till slut ut i sanden när en villaägare i området vägrade sälja sitt hus till det pris han erbjöds.

Efter konkursen är nu hela motellanläggningen till salu.

– Jag kommer att begära in anbud på hela anläggningen, berättar konkursförvaltaren, som i början av nästa vecka även väntas skriftligen varsla personalen om uppsägning.

Olle Ohlsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons