Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Olagliga spelautomater beslagtogs

BROMÖLLA En butik som hyr ut videofilmer i Bromölla fick strax före jul ett automatspel beslagtaget av polisen. De motiverade sitt beslut med att butiksägaren inte sökt tillstånd för spelet.
Sölvesborg • Publicerad 4 januari 2001

Redan under sommaren fick videobutiken påhälsning av polisen som vid det besöket plockade med sig två spel. Det råder dock delade meningar om i vilket utsträckning det krävs tillstånd för de aktuella spelen.

Det är kommunerna som genom sina socialförvaltningar eller individ- och familjeomsorger ger tillstånd för spelautomater. Att en spelinnehavare har fått tillåtelse att ha spelen ska synas tydligt intill varje spel på de platsen där allmänheten har möjlighet att spela.

Den aktuella straffsatsen för förseelsen är som lindrigast böter och som mest några månaders fängelse. Enligt butiksägaren behövs dock inget tillstånd till den slags spel som han har i sin affär i Bromölla. Nu kommer frågan att få ett rättsligt efterspel då det ska utreda spelautomaterna varit olagliga eller inte.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons