Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Olovlig förare överklagar

SÖLVESBORG Den 25-årige man som i slutet av maj månad dömdes till nio månaders fängelse bland annat för olovligt brukande av en stulen bil, rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik, överklagar nu via sin försvarare tingsrättens dom till hovrätten.
Sölvesborg • Publicerad 11 juni 2001

Tillsammans med en 23-årig kamrat greps 25-åringen i april av polis i Nogersund efter en vild biljakt med en stulen bil. Mannen som nu överklagar Sölvesborgs tingsrätts dom körde flyktbilen vid det aktuella tillfället.

I överklagandet yrkas att hovrätten ändrar tingsrättens dom till ett kortare fängelsestraff samt att den villkorligt medgivna friheten inte förverkas, åtminstone inte i sin helhet.

Som grund pekas bland annat på att brottet grov vårdslöshet i trafik visserligen har ett högt straffvärde, men att polisen genom att jaga 25-åringen med ett antal polisfordon provocerat fram brottet.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons