Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Överväger åtal efter övergreppet på skolkamraten

BROMÖLLA De närmaste dagarna kommer den ansvarige åklagaren att ta ställning till om det ska väckas åtal mot någon i det gäng ungdomar från Bromölla som i mitten av februari utsatte en yngre skolkamrat på Dalaskolan för ett grymt övergrepp.
Sölvesborg • Publicerad 21 mars 2001

Den aktuella händelsen inträffade den 14 februari på Dalaskolans skolgård. En elev i sjunde klass blev påhoppad av ett gäng niondeklassare som drog ner en mössa över hans huvud samtidigt som de virade in hela pojkens kropp med hård tejp.

Den hjälplösa 13-åringen bars så småningom i väg och lämnades ensam, utan att kunna röra sig, i ett övergivet mopedskjul vid ena utkanten på skolgården. Han kunde komma loss och resa sig upp först sedan tejpen klippts loss av en lärare.

Annons

> ”Oskyldigt skämt”

En handfull unga killar i nionde klass har förhörts av polisen om sin medverkan i händelsen. En yngling som tidigare är känd av polisen utpekas som huvudansvarig till övergreppet.

De misstänkta för det hänsynslösa övergreppet som av polis rubricerats som olaga frihetsberövande, menar att det inträffade inte alls varit menat att skada den yngre kamraten.

Istället beskrivs händelsen som ett oskyldigt skämt.

> Tillsynsplan

För en tid sedan gav åklagaren, Bo Albrektsson, Bromöllapolisen i uppdrag att sammanställa utredningen kring händelsen. Under måndagskvällen fick de misstänkta minderåriga pojkarna chansen att besöka polisstationen i Bromölla för att läsa igenom utredningen innan den sändes tillbaka till åklagaren för ett beslut om eventuellt åtal mot en eller flera av de inblandade.

Den ansvariga politiska nämnden har inget att invända mot den aktuella skolans regler för tillsyn av vad som händer i skolan eller på skolgården.

Under måndagseftermiddagen godkände nämligen beredningsutskottet för barn- och utbildningsnämnden i Bromölla Dalaskolans befintliga tillsynsplan som beskriver vilka regler och rutiner skolan har för vuxnas tillsyn av vad som händer i skolans lokaler och på det övriga området som tillhör skolan.

Pernilla Roshäll Berthelot
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons