Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Räddar länsstyrelsen stugan från rivning?

TORSÖ Ett av de små husen nere vid strandområdet vid Torsö stugby kan komma att jämnas med marken under våren om inte länsstyrelsen ändrar ett tidigare rivningsbeslut av miljödomstolen.
Sölvesborg • Publicerad 23 januari 2001

Huset är litet och har enligt sina ägare stått på samma ställe i många år. För ett tiotal år sedan renoverades den lilla fastigheten som används som övernattningsstuga.

Ägarna har enligt kommunens miljö- och byggnadskontor inte sökt eller fått bygglov för att uppföra eller renovera huset på den plats som det står idag.

Annons

För drygt ett år sedan fattade miljödomstolen beslutet att huset skulle rivas eftersom det ligger inom strandskyddat område.

Ägarna har vänt sig till kommunens byggnadskontor som lämnat ansökan om strandskyddsdispens vidare till länsstyrelsen som nu har ansvaret att avgöra frågan om bygget kan undantas från gällande strandskyddsregler.

> Kan flyttas

Ägarna anser att hela området omkring stugan blivit mycket bättre sedan marken omkring huset städats upp. De påpekar att huset innan renoveringen var farlig som potentiell brandrisk och en olämplig och farlig lekplats för barn.

Ägarna påpekar i sin ansökan om strandskyddsdispens att huset med sitt läge i en grop varken stör strandbesökare eller intillvarande grannar.

I första hand vill ägarna att huset ska vå vara kvar där det finns idag. Om det inte är möjligt begär de att få flytta stugan till en annan plats i området efter samråd bed ansvarig myndighet.

Pernilla Roshäll Berthelot
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons