Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Raket exploderade i 15-årig flickas hand

SÖLVESBORG Det nya året började illa för en femtonårig flicka från Sölvesborg. Hon fick under nyårsnatten föras till sjukhus sedan en raket exploderat i hennes hand.
Sölvesborg • Publicerad 2 januari 2001

Nyårsfirandet fick ett abrubt slut när flickan skulle fira in det nya året med att skjuta iväg en raket på Östra Storgatan i Sölvesborg. Efter det att hon tänt på brann stubinen upp utan att raketen for iväg.

Flickan gick då åter fram till fyrverkeripjäsen för att ta sig en närmare titt på vad som hänt raketen. Det visade sig dock att hon borde ha väntat längre eftersom den pyrotekniska tingesten tycks ha haft en fördröjd effekt.

Annons

Just när hon tog den i handen exploderade den. Flickan fick efter det vådliga nyårsfyrverkeriet föras till Karlshamns lasarett där hon fick handen hopsydd. Skadorna betraktades dock som förhållandevis lindriga.

> I övrigt stillsamt firande

I övrigt tycks nyårsfirandet gått relativt lugnt till väga i regionen. Såväl vakthavande befäl vid polisen i Karlskrona som kollegan i Kristianstad vittnar om att det inte krävts några större insatser varken i Bromölla eller Sölvesborg under helgen.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons