Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Rasar mot kommunens miljöhandläggare

SÖLVESBORG En minkfarmare i Sölvesborg har vänt sig till länsstyrelsen med ett ilsket klagomål på hur kommunens djurskyddsinspektör skött kontrollen av djurhållningen på farmen.
Sölvesborg • Publicerad 5 januari 2001

Efter att ha tagit del av miljökontorets utredning om överbeläggning på farmen beslöt miljö- och byggnämnden i november förra året att minkfarmen skulle dömas till vite. Det är detta beslut som minkfarmen nu överklagar till länsstyrelsen i Karlskrona. Företrädaren för farmen erkänner att det fanns en överbeläggning av minkar under sommaren 2000. Enligt överklagandet till länsstyrelsen gjorde den dåvarande miljöchefen, Johan Israelsson, och den ansvariga för minkuppfödningen en överenskommelse att inga drastiska åtgärder skulle göras av kommunen. En förutsättning var att minkfarmen omgående skulle åtgärda problemet med att det förekom för många djur i vissa burar.

> Nonchalans

Annons

Enligt den ansvariga minkfarmaren rättades den otillåtna överbeläggningen till omgående och vid en inspektion den 25 oktober, en par veckor före nämndens sammanträde, hävdar minkfarmen att alla klagomål var helt åtgärdade.

Minkfarmaren anser sig har blivit nochalant bemött av kommunens handläggare som bland annat vänt sig till fel person med frågor om djurhållningen på farmen. Inspektören anklagas även för personförföljelse och den ansvarige minkuppfödaren begär att i fortsättning få en ny handläggare vid framtida kontakter med Sölvesborgs kommun.

Sydöstran har utan framgång sökt den ansvarige handläggaren på Sölvesborgs kommun för en kommentar.

Pernilla Roshäll Berthelot
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons