Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Record Heaven tar över Rockfestivalen

NORJE Hotet mot Sweden Rock Festival ser ut att vara undanröjt.
Nya arrangörer tar nu över efter att tidigare arrangerande Scandinavian Concert Promotion AB drabbats av ekonomiska svårigheter.
Allt tyder på att musikfestivalens tioårsjubileum i sommar anordnas av Record Heaven, skivbolag med säte utanför Malmö.
Sölvesborg • Publicerad 16 januari 2001

Som Sydöstran tidigare berättat har arrangörerna Scandinavian Concert Promotion AB kommit att brottas med ekonomiska problem. I mitten av december månad tvingades kronofogdemyndighetens speciella indrivningsmyndighet skicka ut en betalningsuppmaning till bolaget. Det rörde sig då om en skuld i storleksordningen 500.000 till 600.000 kronor, som bland annat utgjordes av obetalda arbetsgivareavgifter, moms och företagsskatt. Vidare hade företaget kvar att betala stimavgifter samt räkningar från en rad privata fordringsägare. I detta läge såg framtiden oviss ut för den populära rockfestivalen i Norje.

> Avslutade förhandlingar

Annons

Situationen är en annan nu när en ny arrangör står i begrepp att träda in på arenan.

–Vi är intresserade av att ta över Sweden Rock Festival, bekräftar Michael Ivarsson, chef på musikbolaget Record Heaven i Malmö.

Han för fram att förhandlingarna som förts nu är avslutade, men understryker också att det i dagsläget återstår några aspekter att titta närmare på innan övertagandet är helt klart.

Record Heaven är ett musikföretag med säte i Malmöområdet. Dels fungerar det som skivbolag med närmare 40 artister knutna till sig, dels inriktar Record Heaven sig på postorder- och exportverksamhet. Band som ligger på det aktuella skivbolaget är exempelvis Bigelf, Lotus, Demon och Nitzinger. Den senare akten är bokad till sommarens festival i Norje.

–Flera av våra artister har spelat på just Sweden Rock Festival tidigare, berättar Michael Ivarsson.

> Hårdrock i fokus

Record Heaven är inriktat på musikgenren hårdrock och det är detta fokus som också fått bolaget att närma sig Sweden Rock Festival, som de senare åren alltmer kommit att bli en rockfestival präglad av den tyngre skolan.

Michael Ivarsson berättar att festivalgeneral Ingolf Persson i slutet av förra året kontaktade honom för att höra sig för om eventuellt intresse från bolagets sida att driva kommande festivalproduktioner.

–Det är intressant för mig eftersom det ligger i linje med den musik jag uppskattar, menar Michael Ivarsson.

Förra arrangörernas ekonomiska trångmål vill han inte kommentera. Dock för Michael Ivarsson fram åsikten att det går att sköta företag på bra sätt, men också på mindre bra vis.

Annons

> Långsiktigt tänkande

Kunnig i konsertbranschen och med erfarenhet av arbete med musikaliska arrangemang i Göteborg och Stockholm, hoppas Michael Ivarsson kunna bli en person som på ett bra sätt tillsammans med ideella krafter driver Sweden Rock Festival framåt.

–Min målsättning är att till punkt och pricka sköta verksamheten med betoning på ett långsiktigt tänkande, framhåller Michael Ivarsson.

Skulderna som är knutna till musikarrangemanget ligger kvar och kommer att stanna hos Scandinavian Concert Promotion AB. Privata fordringsägare oroas över vad som kommer att hända framöver, när festivalen övergår i helt ny regi och skulderna är kvar hos det konkurshotade bolaget.

–Jag befarar att jag kommer att förlora de närmare 40.000 kronor jag ligger ute med, berättar en privatperson som Sydöstran varit i kontakt med.

Camilla Magnell
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons