Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Resultatet av nattens brand – nu rivs huset

Villan i Falkvik i Sölvesborg som under torsdagskvällen började brinna, har nu rivits.
En grävmaskin var nödvändig att använda för att kunna släcka de sista lågorna.
Falkvik • Publicerad 4 januari 2019
Dagen efter – bråte och aska kring det nedbrunna huset i Falkvik.
Dagen efter – bråte och aska kring det nedbrunna huset i Falkvik.Foto: Felicia Lexler Hansell

Nu rivs det hus som under torsdagskvällen brann på Ringvägen i Falkvik. Det var vid 19-tiden som larmet kom om en villabrand i Sölvesborg.

Villan var helt övertänd när brandkåren kom till platsen och det behövdes tre styrkor från brandkåren för att bekämpa branden.

Annons

– Det var en kraftig brand med kraftig rök som vi lät brinna klart under kontroll, säger Emelie Lantz, räddningsledare i beredskap.

Den 88-åriga mannen som befann sig i huset när branden bröt ut, fick köras till sjukhus. Mannen var vaken och tal bar när han hittades.

Huset ligger mitt i ett villaområde och räddningstjänsten var därför noga med att snabbt minska risken för att branden skulle spridas, genom att börja med att utföra en utvändig släckning.

– Det var inga andra hus som tog skada, säger Emelie Lantz.

Tre timmar efter larmet kunde insatsstyrkan trappas ner till tre brandmän, som stannade kvar och bekämpade branden under natten.

Eftersläckningen pågick hela natten fram till klockan 11 på fredagsförmiddagen. Då kunde brandmännen släcka de sista lågorna med hjälp av en grävmaskin.

Elin MöllervärnSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons