Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Revybandet spelar upp

SÖLVESBORG Ett intensivt repetetionsarbete pågår på Bokelundsskolan. Premiären för Sölvesborgs första nyårsrevy närmar sig och i helgen skedde det första kostymrepet. Med på scenen fanns också en kvartett som kanske inte syns så mycket, men hörs desto mer. Revyorkestern Bredbandet är en av de viktiga kuggarna i revymaskineriet som regissören Eva Westerling beskriver som frukten av ett lagarbete.
Sölvesborg • Publicerad 2 januari 2001
Regissören Eva Westerling är mycket nöjd med nyårsrevyns musikaliska uppbackning Bredbandet. Fr.v. Håkan Lindén, Kristofer Bergman, Mikael Everling och Jon Svensson.
Regissören Eva Westerling är mycket nöjd med nyårsrevyns musikaliska uppbackning Bredbandet. Fr.v. Håkan Lindén, Kristofer Bergman, Mikael Everling och Jon Svensson.Foto: Henrik Brandberg

Det var i samband med repetetionerna förra veckan som killarna i Bredbandet för första gången var med och spelade med hela revygänget.

– Tidigare har vi hållit till i Globehuset och repeterat in låtarna själva, berättar Mikael Everling gitarrist som tillsammans med Håkan Lindén, bas, Jon Svensson, trummor och Kristofer Bergman, piano utgör nyårsrevyns musikaliska stomme.

Annons

Vissa av medlemmarna har spelat ihop tidigare men på det stora hela är bandet en ny konstellation. De har alla lång musikalisk erfarenhet och spelar till vardags i olika band, något de dock menar skiljer sig betydligt från att spela i en revyföreställning.

– Här gäller det verkligen att hålla koll på vad som händer på scenen. Timingen är viktig och det gäller att komma in i exakt rätt ögonblick, säger Håkan Lindén.

> Teamwork

Regissören Eva Westerling lovordar revyorkestern och berättar att det gått väldigt smidigt att föra in både bandet och dansarna, som är från Kristianstad och som också övat på sitt håll, i revyarbetet. En av orsakerna till att det gått så bra att länka samman de olika grupperna tror regissören beror på att alla är delaktiga.

– Alla är aktiva och kommer med synpunkter. Det bygger på teamwork, förklarar hon.

> Skrattar fortfarande

I lördags var det första gången som revyn repeterades med scenkläder och numren börjar nu sitta bättre och bättre. Än finns det dock mycket kvar att göra. Scenografin ska färdigställas och Eva Westerling känner av premiärnerverna.

– Det känns som om jag har nerverna utanpå kroppen, berättar hon.

Att Sölvesborgsborna kommer att bjudas på många goda skratt är hon dock övertygad om.

– Trots att vi har repeterat så länge sitter jag fortfarande och garvar, säger regissören.

Nyårsrevyn Tvål har premiär på trettondagsafton i Bokelundsskolans aula.

Henrik Brandberg
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons