Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Rockfestivalens framtid diskuteras

SÖLVESBORG I går träffade kommundirektören, Östen Mandelholm festivalgeneralen Ingolf Persson och Michael Ivarsson från musikbolaget, Record Heaven. Mötet var en inledande diskussion om förutsättningarna för en rockfestival i Norje kommande sommar.
Sölvesborg • Publicerad 24 januari 2001

Östen Mandelholm poängterar att diskussionen ännu är i sin linda och vill därför inte ge någon konkret redogörelse för mötets innehåll.

– De fick chansen att presentera sina idéer och tankar för hur de kan tänka sig arrangemanget av en festival nästa sommar. Samtidigt fick vi möjligheten att redogöra för vår inställning till ett samarbete, säger Östen Mandelholm.

Annons

Under mötet tog parterna bland annat upp de ekonomisk förutsättningarna för att genomföra en festival i Norje. Enligt Östen Mandelholms uppfattning är detta en fråga som Michael Ivarsson anser är en viktig fråga som väger tungt inför de fortsatta förhandlingarna.

Om kommunen har för avsikt att skärpa sina krav på det nya arrangörsbolaget som väntas ta över efter SCP, vill Östen Mandelholm idagläget inte kommentera. Parterna kommer om en vecka att återuppta kontakten för att bestämma om de ska gå vidare i samarbete där kommun hyr ut marken till festivalen i Norje.

> Ingen kvarstad

I väntan på fullständiga ansökningshandlingar har tingsrättens formella behandling av en kvarstadsansökan mot det ännu ansvariga produktionsbolaget, SCP, Scandinavian Consert Promotion AB, fått vänta. I går kom beskedet från tingrätten att de avslår begäran att ärendet ska avgöras interimistiskt, utan att SCP fått chansen att uttala sig.

Det innebär att ett eventuellt kvarstadsbeslut kommer att skjutas på framtiden.

– Jag är förvånad över tingsrätten beslut, säger Alvar Jönsson som står bakom ansökan om kvarstad.

Han kommer de närmaste dagarna ingående att diskutera avslagsbeslutet från tingsrätten med sin advokat.

Därefter ska de ta ställning till om beslutet ska överklagas eller om de väljer att gå vidare i ärendet på annat sätt.

I annat fall kommer domstolen att pröva frågan på nytt efter att företrädare för SCP gett sin version av den rådande situationen.

Alvar Jönsson har ett krav på festivalarrangören på 31 250 kronor för hyran av en magasin där inventarier till festivalen förvaras.

Pernilla Roshäll Berthelot
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons