Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Rocktält under Killebom

SÖLVESBORG · Med sin två dagar långa Tältrock vill kulturföreningen Kartago erbjuda ett komplement till det övriga musikaliska utbudet under Killebom.
Ett tiotal band från föreningen kommer tillsammans med grupper från Karlskrona och Växjö att rocka loss i innerhamnen. Dessutom väljer Kartago i år att dagtid anordna en speciell musikloppis i tältet.
Sölvesborg • Publicerad 28 juni 2001
Ute på havsudden bakom hamnkrogen reser Kartago under Killebom sitt rocktält. Martin Franzén och Ida Gunnarsson sitter med i kulturföreningens tältgrupp som håller i trådarna för arrangemanget.
Ute på havsudden bakom hamnkrogen reser Kartago under Killebom sitt rocktält. Martin Franzén och Ida Gunnarsson sitter med i kulturföreningens tältgrupp som håller i trådarna för arrangemanget.Foto: 

Hälge Bältes Trio, Mockinbirds, One Punch Mickeys och Stoneheart.

De flesta av de band som regelbundet repar hos Kartago i Villa Solbacka kommer i samband med nästa veckas Killebomdagar att medverka i evenemanget Tältrock. Under onsdag och torsdag kväll avlöser de olika grupperna varje timme varandra på rocktältets scen.

Annons

– Men också ett par band som kommer utifrån framträder under årets Tältrock. Det handlar om Hedersveganerna från Karlskrona och Get Up &Goers från Växjö, berättar Ida Gunnarsson.

> Viktig funktion

Hon sitter med i kulturföreningens tältgrupp som planerar det stundande arrangemanget. I samma konstellation ingår också föreningens Martin Franzén. Båda talar om hur viktigt de tycker att det är att ett musikaliskt projekt som Tältrock ges utrymme under Killebom.

– Dels är det angeläget att det finns aktiviteter att ta del av för oss under 18. I övrigt är det ju inte många ställen vi kommer in på, säger Ida Gunnarsson.

– Tältrock fyller också en viktig funktion eftersom arrangemanget bidrar till att bredda musikutbudet under Killebom i Sölvesborg, håller Martin Franzén fram.

Kartago har i dag i runda tal 250 medlemmar och anordnar regelbundet, under större delen av året, konserter i lokalerna på Bancks väg. Det senaste halvåret har bland andra The Ark, Stefan Sundström och Träd, gräs och stenar spelat hos kulturföreningen. Många gånger får Kartagos egna musikgrupper agera som förband.

– Och under fem, sex år i följd har vi nu arrangerat Tältrock i anslutning till Killebom, berättar Martin Franzén.

Nytt för i år är att kulturföreningen på dagtid under onsdag och torsdag i nästa vecka anordnar musikloppis i rocktältet i innerhamnen. Tanken är att intresserade skall kunna stråla samman för att sälja och köpa exempelvis planscher, skivor och andra föremål som förs till musikens sfär.

Camilla Magnell
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons