Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Samlar barnkläder till Litauen

SÖLVESBRORG De är i behov av kläder och vi har ett överskott. Så skulle jag vilja sammanfatta det hela, säger Helena Svensson, butikschef på Schack Matt.
Ett lager av äldre kläder från affären i skilda storlekar och för olika årstider fyllde på fredagen närmare 20 säckar för leverans till barnhem i Litauen.
Sölvesborg • Publicerad 20 januari 2001

Helena Svensson som hört talas om Ekopiloternas projekt för insamling till förmån för barnhemsbarn i Litauen, kontaktade nyligen de aktuella gymnasieeleverna på Furulundsskolan.

–Vi ville skänka det som vi samlat på oss genom åren. Det känns bra att kläderna nu kan komma till glädje för andra, menar Helena Svensson.

Annons

På fredagsförmiddagen fyllde Caroline Bengtsson och Elna Söderdahl från Ekopilotutbildningen säck efter säck med byxor i olika modeller, lammullströjor och skjortor.

–Det enda vi nu sparar av det som under senare år blivit kvar på lagret är plaggen från förra sommaren, berättar Helena Svensson.

> Gåva från Lions

De fulla säckarna lastades och togs om hand av Ekopiloterna. Redan i går kväll avgick en lastbilstransport med en del av säckarna till ett barnhem i litauiska Siaulai.

–Resten av det som skänkts kommer senare i vår att gå till ett annat litauiskt barnhem - i Ukmerge, berättar Caroline Bengtsson, som då själv följer med till landet för att besöka det aktuella barnhemmet tillsammans med klasskamraten Elisabeth Jönsson.

I torsdags skänkte vidare Lions Club i Sölvesborg 20.000 kronor till förmån för barnhemsbarnen i Litauen.

–Det är suveränt med den givmildhet som visas, tycker Caroline Bengtsson.

Camilla Magnell
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons