Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Schlagervinnare till Mjällby

MJÄLLBY På lördag arrangeras årets upplaga av Sport &Gospel Day i Mjällbys idrottshall och kyrka. Bland flertalet artister som medverkar finns bland andra gospelsångaren Gabriel Fors, som 1997 var med och vann den svenska uttagningen till melodifestivalen.
Sölvesborg • Publicerad 6 mars 2001

Det är i år fjärde upplagan av arranemanget som är en ekumeniskt ungdomssatsning som Mjällby församling, Listers EFS och Mjällby missionsförsamling står bakom tillsammans.

Orkestern Listers Blås medverkar i vanlig ordning med musik under den inledande konserten i Mjällby kyrka. Bland artisterna som uppträder under gospelkonserten finns Gabriel Fors som tillsammans med de övriga medlemmarna i gruppen Blond fick representera Sverige i den stora Eurovisionschlagerfestivalen med låten ”Bara hon älskar Mig”.

Annons

Han gör idag karriär som soloartist samtidigt som han är ledare för en egen 25 röster stark Gospelkör, One Voice, som i dagarna släpper sin första egna cd.

> Innebandy

Redan tidigt på lördagen inleds öppna repetioner inför kvällens stora musikarrangemang. Efter den inledande konserten i Mjällby kyrka spelas en innebandyturnering i Mjällby indrottshall där segraren får en inteckning i ett fint vandringspris.

Kvällen och natten avslutas med ännu en konsert, denna gång i idrottshallen. Det är gospelfunkgruppen, New Born Soul, med medlemmar från norra Skåne som bjuder på en färgstark scenshow för både öga och öra. Medlemmarna i bandet som spelat tillsammans i tre är år Hannah Westin, Emanuel Lundgren, Samuel Dencker, Martin Börjesson, Fredrik Karp och Kristoffer Strömberg.

Pernilla Roshäll Berthelot
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons