Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Segre intresserad av Hemköpsvaruhuset

SÖLVESBORG Jan Segre äger redan ett halvdussin fastigheter i centrala Sölvesborg, däribland posthuset. Nu är han även intresserad att ta över Hemköpsfastigheten som är till salu efter varuhusets nedläggning.
Sölvesborg • Publicerad 3 januari 2001

Tillsammans med en värderingsman gick Jan Segre i går husesyn i Hemköpsfastigheten på Södergatan som ägs av Axel Johnssons fastighetsbolag.

Även om han vid sin husesyn kunde konstatera att den ca 2.500 kvm stora fastigheten är i behov av upprustning i mångmiljonklassen blev han inte avskräckt.

Annons

– Jag kommer nu att sätta mig ner och räkna. Sedan får vi se var vi hamnar kostnadsmässigt innan jag är beredd att lägga ett bud, säger han.

Jan Segre berättar att det var Axel Johnssons fastighetsbolag som tog första kontakten med honom eftersom han äger både posthuset och Magnussons guldsmedsaffärs fastighet som båda gränsar till Hemköpsfastigheten.

– Klart att jag blev intresserad eftersom det är fråga om stans bästa affärsläge. Därför är det viktigt för hela Södergatans handel att huset inte står tomt, förklarar han.

> Söker intressenter

Även om Jan Segre säger sig ha en hel del ideer är allt så nytt att han ännu inte har några intresserade hyresgäster på gång.

– Alla som är intresserade är därför välkomna att höra av sig till mig, hälsar han.

Jan Segre gör samtidigt ingen hemlighet att han helst vill hyra ut till någon intressent som kommer utifrån och vill etablera sig i Sölvesborg för att därigenom bredda stan affärsliv.

Förutom posthuset och Magnussons guldsmedsaffärs fastighet äger Jan Segre ett flertal andra hus i centrala Sölvesborg, bland annat Scalabiografens kåk och ett par andra fastigheter i området runt Stortorget.

Sedan Hemköp med ca 15 anställda lades ner från 1 november i fjol har enda kvarvarande hyresgästen, klädbutiken Family?s, fått flytta en trappa ner och är nu tillfälligt inrymda i varuhusets gamla lokaler på markplanet.

Olle Ohlsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons