Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Sju personer till sjukhus efter krock

SÖLVESBORG Sju personer fick föras med ambulans till lasarettet i Kristianstad och Karlshamn efter en krock mellan två personbilar i centrala Sölvesborg.
Sölvesborg • Publicerad 12 mars 2001

Kollisionen inträffade vid sjutiden på lördagskvällen i korsningen, Västra Storgatan, Nygatan. En personbil av märket Mazda i vilken det färdades fyra personer hemmahörande i Olofströmstrakten, kom körande från Nygatan och skulle göra en vänstersväng upp mot Skånevägen. Den kvinnliga föraren har uppgett till polisen att hon stannade och kontrollerade den passerande trafiken innan hon fortsatte köra ut på vägen för att påbörja vänstersvängen. Uppifrån på väg mot trafiksignalerna kom en annan personbil, en Rover. I bilen fanns fyra personer hemmahörande i Sölvesborg.

> Kollissionen ett faktum

Av polisen okänd anledning hade Mazdan hunnit köra tillräckligt långt ut i korsningen när Rovern passerade för att kollisionen mellan bilarna skulle bli ett faktum. Sju av de sammanlagt åtta som finns i bilarna fick föras till sjukhus för vård och undersökning. En ung kvinna som satt i baksätet på vänster sida på Maazdan fick skärsår i ansiktet och skador i huvudet.

Pernilla Roshäll Berthelot
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons