Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Skatteverket dömer ut körjournal

Ett företag i Sölvesborg har överklagat Skatteverkets beslut om skattetillägg. Förvaltningsrätten avslår dock företagets överklagan och hänvisar till en odetaljerad körjournal.
Sölvesborg • Publicerad 30 maj 2013

Skatteverket beslutade att ett företag i Sölvesborg skulle betala ett skattetillägg för förmåner av fri bil, drivmedelsförmån och husbil. Det totala tillägget ligger på 33 494 kronor.

Företaget överklagade beslutet. Tvisten handlar om huruvida en husbil använts även privat eller inte. Husbilen har varit tillgänglig hos företagets vd, men denne hävdar att husbilen stått i hans låsta garage hela tiden.

Skatteverket i sin tur anser att körjournalen inte är tillräckligt detaljerad för att kunna godtas. Förvaltningsrätten går på skatteverkets linje och anser inte att körjournalen kan anses vara förd så att den kan styrka företagets uppgifter om att husbilen inte används privat.

Karin Ferneborg
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons