Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Skoog skrev på för moderaterna...

SÖLVESBORG Kjell Hallberg i Mjällby var glad när han lyckades få s-riksdagsmannen Christer Skoog att skriva på hans namnlista för att stoppa smygnedläggningen av Karlshamns lasarett. Vad Christer Skoog inte visste var att han samtidigt skrev under moderaternas hela partiprogram om att sälja ut landstingets skogar i Bräkne-Hoby och bolagisera sjukhuset i Karlshamn!
Sölvesborg • Publicerad 1 juni 2001

Christer Skoog berättar att han inte bladade igenom alla papper som fanns bifogade till de namnlistor som någon hade placerat ut i Folkets Hus i Sölvesborg.

– Jag läste bara rubriken om att ”Rädda Karlshamns akutsjukhus från nedläggning”. Det ville jag ställa upp på eftersom jag tycker att det är viktigt att vi får behålla vårt sjukhus i Västblekinge.

Annons

Först efteråt fick Christer Skoog veta att han med sin namnteckning också ställt sig bakom moderaternas hela landstingsprogram med utförsäljning av de skogsdomäner som landstinget äger i Bräkne-Hoby samt bolagisering av lasarettet.

– Hade jag vetat det hade jag aldrig skrivit dit mitt namn, säger Christer Skoog om sin fadäs.

> I blåsväder

S-politikerna i landstinget trodde knappt sina ögon när man fick se en bild i Sydöstran där Kjell Hallberg stolt visar upp en namnlista med Christer Skoogs namn överst. Påföljden blev att Christer Skoog hamnade i blåsväder vid landstingets s-grupps senaste sammanträde. Beslutet blev att begära en förklaring av honom om han ändrat politisk uppfattning.

För Christer Skoog blev det något av en chock när han fick veta att han genom sin namnteckning även ställt sig bakom moderaternas partiprogram.

– Jag brukar vara noga med vad jag skriver på. Felet var att jag den här gången inte läste igenom alla papper.

> Ångrar sig inte

Christer Skoog berättar att han och landstingsrådet Marie Sällström nu har talat ut med varandra och att alla oklarheter är utredda.

Samtidigt framhåller Christer Skoog att han inte ändrat uppfattning när det gäller att rädda kvar Karlshamns lasarett.

–Vi som bor i Västblekinge behöver ett sjukhus som är öppet dygnet runt. Den saken ångrar jag inte att jag skrev på, säger han bestämt.

Annons

> Kortfristig vinst

Landstingsrådet Marie Sällström har i sin tur en hel del synpunkter på Kjell Hallbergs namninsamling.

–Hade folk vetat att han vill sälja ut landstingets skogar och bolagisera sjukhuset tror jag inte att han skulle ha fått några 5.000 namnunderskrifter.

Hon anser att moderaternas förslag att sälja landstingets skogsegendomar i Bräkne-Hoby bara skulle ge en kortfristig vinst.

–Skogen ger nu landstinget en stabil och fin avkastning varje år. Det är därför som vårt parti vill behålla skogen i stället för att satsa på aktier.

Marie Sällström har också ett och annat att säga om Kjell Hallbergs krav på att Karlshamns ska fungera som ”24-timmars akutsjukhus”.

–Enligt socialstyrelsens bestämmelser finns det bara ett sådant akutsjukhus i hela regionen och det är Lunds lasarett. Det är också med knapp nöd som lasarettet i Lund uppfyller akutsjukhusets alla krav på olika specialisttjänster.

Olle Ohlsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons