Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Slagsmål i Karlshamn får efterspel

SÖLVESBORG Ett bråk på öppen gata i Karlshamn får nu rättsligt efterspel. Kammaråklagare Torgny Thagg lämnade i går in en stämningsansökan till tingsrätten i Sölvesborg mot en 28-årig sölvesborgare för misshandel.
Sölvesborg • Publicerad 2 mars 2001

Efter ett sent besök på Hotel Carlshamn i maj förra året stannade 28-åringen till och pratade med en person i korsningen Ronnebygatan och Ågatan. Klockan var då över midnatt.

När det kom fram ytterligare ett par personer och lade sig i deras diskussion ilsknade 28-åringen till på en av männen. Han misstänks först ha slagit honom på halsen strax ovanför struphuvudet för att sedan tilldela honom ytterligare två till tre knytnävsslag i ansiktet med en tandskada som följd.

Annons

Inför den kommande huvudförhandlingen yrkar målsägaren på 10.000 kronor i skadestånd, varav 5.000 kronor för sveda och värk.

Vid polisförhör har 28-åringen förnekat misshandeln. I stället hävdar han att när han bakifrån fick en örfil i bakhuvudet hade han vänt sig om och då reflexmässigt slagit ut med högra handen för att freda sig, varvid han råkade träffa målsägaren över ansiktet med den öppna handens utsida.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons