Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Sölvesborgs IT-land invigt

SÖLVESBORG Ett alldeles nytt ”land” såg i går dagens ljus i Sölvesborg. Det är de tre företagen Sölvesborgs Data AB, Ecoprint och BraSoft som numera ryms under samma tak och kallar sig ”Sölvesborgs IT-Land”.
Sölvesborg • Publicerad 30 mars 2001

Sölvesborgs Data AB är med sina nio år i branschen ett av Sölvesborgs äldsta dataföretag. Men det finns områden i IT-sfären som Bengt Jonsson och Ingela Brandt inte haft kompetens att täcka in. De har då vänt sig till bland annat Rickard Thuresson på Ecoprint och Jan-Åke Brandts lilla firma BraSoft, men från och med igår finns alla tre under samma tak och kallar sig ”Sölvesborgs IT-Land”.

– Vi gör detta för att komplettera varandra. Våra tre företag jobbar inom olika IT-nischer och har tidigare samarbetat då och då. Nu tar vi steget och satsar gemensamt.

Annons

De har sett andra datafirmor komma och gå och är helt övertygade om att det företag som vill vara kvar i branschen måste ha bred kompetens och stadigvarande kundrelationer. Totalt är de sex personer som jobbar inom ”paraplyföretaget” Sölvesborgs IT-Land och inom kort kommer även en säljare att anställas.

– På det här sättet kan vi sätta servicen i centrum och hjälpa varje enskild kund, både privatpersoner och företag.

Carole Ericson-Tärnudd
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons