Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Sölvesborgspolitiker ställs till svars i Bromölla

SÖLVESBORG Han byter kommun. Vid nästa fullmäktigemöte i slutet av mars i Bromölla ska Bengt Johnsson, s, upp i talarstolen för att svara på folkpartisten, Anders Nicanders, kritiska interpellation om situationen på gymnasieprogrammet, hotell och restaurang.
Sölvesborg • Publicerad 3 mars 2001

:– Det här blir en ny erfarenhet för mig, säger Bengt Johnsson, ordförande för gymnasieförbundets direktion.

Det är första gången har kallas till fullmäktige i Bromölla för att ge svar på frågor eller för att bemöta innehållet i motioner som berör det gemensamma gymnasieförbundet.

Annons

Folkpartiets Anders Nicander från Bromölla, ifrågasätter vad ledningen för gymnasieförbudet tänker göra åt de ordningsproblem i undervisningen han hävdar finns på gymnasieskolans hotell- och restaurangprogram.

– Detta har drabbat många elever från vår kommun, poängterar Anders Nicander i sin interpellation till Bromöllas fullmäktige.

Enligt Nicander har det tidigare varit helt till belåtenhet som elever från Bromölla kunnat välja samma utbildningsmöjlighet på Österängskolan i Kristianstad.

> Säkra kvalitén

Genom interpellationsfrågor begär Anders Nicander att Bengt Johnsson, ska förklara vad gymnasieförbundet tänker göra för att åtgärda de antydda bristerna i utbildningen för de nuvarande eleverna. Han vill veta vad som görs för att deras förutsättning framöver inte blir sämre än för elever som går samma program på andra skolor.

Han vill också få svar på vad den politiska ledningen för gymnasieförbundet har för långsiktiga planer för att garantera en hög kvalité på utbildningen.

Bengt Johnsson, kommer i slutet av mars att presentera sitt svar på interpellationen för ledamöterna i kommunfullmäktige i Bromölla.

Pernilla Roshäll Berthelot
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons