Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Stoppades två gånger för rattfylla

SÖLVESBORG En man i 35-årsåldern från Sölvesborg har två gånger under december månad förra året stoppats av polisen för misstänkt rattfylleri.
Sölvesborg • Publicerad 4 januari 2001

Mannen står nu åtalad vid Sölvesborgs tingsrätt och är förutom två tillfällen av rattfylleri också misstänkt för olovlig körning. Första gången sölvesborgaren stoppades av polisen var den femte december. En polispatrull upptäckte mannens bil i samband med en rutinpatrullering på en mindre väg i utkanten av Sölvesborgs kommun. Bilen körde vingligt på vägen och pendlade mellan vägrenen och fel sida av vägbanan under bilfärden. Polisbilen körde i kapp sölvesborgarens bil och gav bilisten signal om att stanna.

> Polisjakt

Annons

Sölvesborgaren tog ingen notis om stoppsignalen utan fortsatte sin färd längs vägen. Polispatrullen fick istället köra om 35-åringen och tränga hans bil till sidan av vägen där han så småningom stannade. Polisen som misstänkte att föraren var berusad begärde att han skulle blåsa i testinstrumenten vilket 35-åringen inledningsvis vägrade göra. När han efter en stund gav med sig visade blåstesten ett positivt resultat. Vid senare provtagning hade sölvesborgaren närmare tre promille alkohol i blodet. Efter att ha dragit bort en generell säkerhetsmarginal från testresultatet slutade den säkerställda halten alkohol i blodet på minst 2,6 promille.

> Förlorade körkortet

Själv uppger sölvesborgaren att han varit på väg till Jämshög för att köpa en pizza. Han medger att han dryckit fyra eller fem öl under dagen. Dagen innan hade han druckit ungefär lika mycket. Själv trodde han inte att hans alkoholintag skulle ge något utslag vid en test och skyller den vingliga färden på den medicin som han tar regelbundet.

Mannen fråntogs sitt körkört. Dagen före julafton stoppades mannen på nytt av polisen. Denna gång var han på väg till sin flickvän och hade inte lyckat få någon annan som kunde köra honom dit. Han merger att han druckit lite whiskey med en granne tidigare samma dag men trodde liksom förra gången att förtäringen av alkohol inte skulle ge utslag vid en kontroll. Provtagningen visade att mannen hade närmare två promille alkohol i blodet.

Pernilla Roshäll Berthelot
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons