Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Svenska Spel grattade fel vinnare...

SÖLVESBORG Medan spelbolaget i Sölvesborg med tobakshandlare Rolf Johnsson i spetsen fortfarande svävar på moln efter 8,6-miljonersvinsten på måltipset går en kvinna i Eskilstuna omkring och deppar. Under några lyckliga timmar i måndags trodde hon att hon var mångmiljonär och blev till och med gratulerad av Svenska Spel till storvinsten. Men allt visade sig vara ett misstag.
Sölvesborg • Publicerad 28 mars 2001

När kvinnan på söndagskvällen rättade sitt system trodde hon att hon hade åtta rätt på måltipset. Glad i hågen stegade hon på måndagsmorgonen in på Östermalms tobak- och servicebutik och visade upp sitt spelkvitto. På dataskärmen kunde personalen se att hon skulle gå till banken och hämta ut sina vinstpengar. Personalen tog då för givet att det rörde sig om en storvinst och ringde till Svenska Spel.

> Grymt besked

Annons

Svenska Spels ombudssupport ska omedelbart kontrollera att allting stämmer när någon ringer in och meddelar en storvinst. Men den här gången gick något snett.

Kvinnan från Eskilstuna fick ett stort grattis och en uppmaning om att vara rädd om kvittot på vägen till banken. Svenska Spel kontaktade också lokalpressen samtidigt som man lade ut den glada nyheten om storvinsten på sin hemsida på Internet.

I efterhand visade det sig att kvinnan spelat ett så kallat reducerat system som rättas efter en mall. Hennes vinst var inte 8,6 miljoner utan i stället betydligt blygsammare 11.000 kronor.

Kvinnan, som enligt uppgift är förtidpensionär, blev inte glad när Svenska Spel senare på måndagen upptäckte misstaget och fick gå ut med en dementi. För kvinnan var det ett grymt besked eftersom hon redan hade planerat att använda en del av ”miljonerna” till hus- och bilköp.

> Telefonen gick het

Desto gladare var spelbolaget i Sölvesborg som kammade hem de drygt 8,6 miljonerna. Som Sydöstran berättade i går hade tobakshandlare Rolf Johnsson i sista stund plitat ner några extrarader på måltipset för de 150 kronor som spelbolaget hade över i sin kassa. Eftersom de extraraderna inte fanns med bland kupongerna som andelsägarna fått hem till att rätta kom det som en glad överraskning för många av dem när de i går morse slog upp tidningen.

–Telefonen har gått het hela dagen. Första samtalet fick jag redan klockan sju på morgonen från en olofströmare som jag kunde gratulera till att ha blivit 410.000 kronor rikare, berättar Rolf Johnsson.

Så mycket blir utdelningen för var och en av spelbolagets sammanlagt 21 andelsägare. Vid 15-tiden i går hade 20 av dem hört av sig och blivit informerade om storvinsten.

–Han som ännu inte hört av sig brukar normalt titta in i min butik varje tisdagsförmiddag. Förmodligen kommer han i morgon i stället och då ska det bli roligt att se hans min, säger Rolf Johnsson.

Både Rolf och hans fru Marianne liksom hans mamma, Signe, finns med bland de 21 som satsat var sin 50-lapp på att köpa in sig i spelbolaget och nu är med om att dela på alla miljonerna.

Olle Ohlsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons