Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Tåg-apan Jocko är tillbaka

SÖLVESBORG Umeå, Bingolotto och Roxettekonsert. Ja, det är en hel del han hunnit med, tågapan Jocko, som varit ute och rest i tre månader. Men nu är han hemma igen, och det är slut på ledigheten.
– Nu får han minsann börja jobba, tycker både lärare och elever på avdelningen Bläckfisken.
Sölvesborg • Publicerad 6 juni 2001
Vi var väldigt oroliga, säger klass 0-2 i avdelningen Bläckfisken på Falkviksgården, som firade tågapan Jockos hemkomst med fika på glassbåten i går. Jocko sitter precis mitt i och gosar med en av eleverna.
Vi var väldigt oroliga, säger klass 0-2 i avdelningen Bläckfisken på Falkviksgården, som firade tågapan Jockos hemkomst med fika på glassbåten i går. Jocko sitter precis mitt i och gosar med en av eleverna.Foto: 

I mars i år reste Jocko iväg med Kustpilen, med anteckningsbok och penna i en ryggsäck. I den skulle de som träffade Jocko skriva några rader om vad han haft för sig under tiden. Men så försvann Jocko - och dök plötsligt upp i TV. I Bingolotto!

Lärarna på Bläckfisken, som tjuvkikat litet i boken redan nu, kan avslöja att han dessutom varit i Umeå, besökt Liseberg och gått på konsert med Roxette.

Annons

> Ingen avundsjuka

Men eleverna, som i går firade Jockos något försenade hemkomst med glass och godis, är inte avundsjuka, för de ska själva åka på semester snart. Sebastian Lindberg är ivrig:

– Jag ska åka till Paris och gå upp i Eiffeltornet, det är 321 meter högt!

– Och vi ska till Turkiet, berättar Linnea Håkansson, som saknat Jocko en smula när han inte varit på plats och presenterat bokstäver i klassrummet som han brukar. Fast å andra sidan kan hon redan hela alfabetet.

> Ska skriva till alla

Flera av eleverna tänker göra om Jockos bravad och ta sig till Liseberg, helst utan föräldrar, för de är mest i vägen när man ska ut och roa sig, fast innan sommarlovet börjar om en vecka ska de hinna med att skriva tillbaka till alla i hela Sverige som medverkat i Jockos ”loggbok”.

Jocko däremot, ska ha en lugn och skön sommar på Falkviksgården, utan att resa någonstans alls.

Carole Ericson-Tärnudd
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons