Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Torsövilla förstördes av brandröken

TORSÖ En villa på Flintbrunnsvägen i Torsö fick i går så omfattande rökskador att huset blev totalförstört.
– Jag förstod att något var på tok när jag fick se att det vällde ut rök under husets takpannor, berättade efteråt en granne.
Sölvesborg • Publicerad 30 januari 2001
Även om brandmännen snabbt fick kontroll över branden blev det fråga om så omfattande rökskador att huset betecknades som totalförstört.
Även om brandmännen snabbt fick kontroll över branden blev det fråga om så omfattande rökskador att huset betecknades som totalförstört.Foto: Olle Ohlsson

Eftersom det inte var någon hemma i huset ringde den kvinnliga grannen till räddningskåren som fick larmet vid 13-tiden.

När Mjällby och Sölvesborgs räddningskårer kom till platsen var hela huset ett enda hav av rök. Medan ett par brandmän räddade undan en motorcykel som stod hotande nära branden genomsökte rökdykare huset och fann då att det inte fanns någon människa inne i huset.

Annons

Även om brandmännen snabbt fick branden under kontroll var rökskadorna så omfattande att huset efteråt betecknades som mer eller mindre totalförstört.

Vad som orsakat branden var i går fortfarande inte helt klart. Men mycket pekar på att det troligen rör sig om en skorstensbrand.

– Det första vi fick se när vi kom till platsen var hur tjock rök bolmade ut från skorstenen, berättade räddningsstyrkan från Mjällby.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons