Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Trippelmördare dömd för stöld

KRISTIANSTAD Den för trippelmord livstidsdömda, Ricard Nilsson, dömdes i går ihop med en 26-årig kamrat för stöld av två datorer från Röda Korsets kontor i Kristianstad.
Sölvesborg • Publicerad 23 mars 2001

Datorerna påträffades hösten 1999 i samband med en husrannsakan efter att Ricard Nilsson, blivit misstänkt för den brutala avrättningen på tre män som hittades ihjälskjutna i och utanför sin bil vid Forsmöllan utanför Klippan. För ett år sedan dömdes Nilsson mot sitt nekande till livstids fängelse för morden.

De två kompletta datorerna som påträffades i Ricard Nilssons hem försvann vid ett inbrott hos Röda Korset sommaren 1999.

Annons

Datorerna med tillhörande utrustning beräknas vara värda omkring 30 000 kronor. Nilsson hävdar att han köpt datorerna i god tro, och har därför begärt att de ska lämnas tillbaka till honom.

Kristianstads tingsrätt som i går presenterade sin dom anser att det är klarlagt att den redan livstidsdömde 25-åringen från Arkelstorp är skyldig till stöld av datorerna. Eftersom han redan är dömd till ett långt fängelsestraff påverkar gårdagens dom från tingsrätten inte den tidigare fängelsepåföljden.

> Ökad bevakning

Han döms dock att betala ett skadestånd till Röda Korsets ungdomsförening på 1 820 kronor. Nilsson ska också lämna tillbaka de två datorerna till Röda Korsets försäkringsbolag som redan ersatt förlusten vid inbrottet.

Det var just för att komma åt de beslagtagna datorerna som åklagaren bestämde att Ricard Nilsson skulle ställas inför rätta på nytt trots att fängelsestraffet inte påverkas av en fällande dom. För att han skulle kunna medverka i rättegången fick han transporteras från Kumlaanstalten till Kristianstad. Vid tingsrättegången som hölls för två veckor sedan hade extra tung säkerhetsbevakning satt in.

Pernilla Roshäll Berthelot
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons