Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Trippelmördare inför rätta för datastöld

Den livstidsdömde trippelmördaren Ricard Nilsson från Arkelstorp har fått åka tur och retur mellan Kumlaanstalten och Kristianstads tingsrätt. När stöldrättegången i går morse inleddes mot honom hos tingsrätten i Kristianstad rådde skärpt bevakning.
–Vi kan inte bortse från hotbilden mot honom, förklarade chefsåklagare Pär Andersson polisens säkerhetskontroll av alla besökare.
Kristianstad • Publicerad 9 mars 2001 • Uppdaterad 18 mars 2022

Bakgrunden till gårdagens rättegång var den husrannsakan som polisen gjorde hemma hos Ricard Nilsson när man utredde rånmorden på tre män som hösten 1999 hittades skjutna vid Forsmöllan utanför Klippan. I Ricard Nilssons bostad påträffade polisen då två kompletta datorer som kunde spåras till ett inbrott hos Röda Korsets kontor i Kristianstad sommaren 1999.

Ricard Nilsson, som sedan ett år tillbaka avtjänar ett livstidsstraff på Kumla för trippelmorden, har i sin tur hävdat att han köpt datorerna i god tro. Därför har han begärt att få tillbaka datorerna, värda ca 30.000 kronor.

Annons

– Eftersom han redan fått lagens strängaste straff hade jag aldrig väckt stöldåtalet mot honom om han inte varit så fräck att han begärt att få tillbaka datorerna som tillhör Röda Korset, säger chefsåklagaren Pär Anderson i en kommentar.

Tillsammans med sin försvararsadvokat Björn Attnarsson infann sig Ricard Nilsson till gårdagens rättegång där han stod åtalad för stöld alternativt häleri. Drygt 20-talet personer satt bänkade i tingssalen där Ricard Nilsson nekade och vidhöll sin begäran om att få tillbaka de stulna datorerna.

En och en halv timme senare var rättegången över och Ricard Nilsson kunde transporteras tillbaka till Kumlaanstaltens säkerhetsavdelning. För hans del var det den första utflykten han fått sedan han för ett år sedan började avtjäna sitt livstidsstraff på Kumlaanstalten.

Dom i målet kommer tingsrätten att meddela den 22 mars.

Olle Ohlsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons