Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Truong öppnar sportbar

SÖLVESBORG Nästa fredag öppnar krögarparet Ronnie Truong och Iris Fong nya ”Sport Bar Y2K” på Köpmansgatan.
Efter att pizzeria Times vid årsskiftet flyttade ut har en hel del förändrats inne i lokalerna.
–Vårt koncept präglas av det amerikanska, det ungdomliga och det sportiga, berättar Ronnie Truong.
Sölvesborg • Publicerad 19 januari 2001

Det luktar nymålat i lokalen. På väggen syns en bild under skapande, föreställande spelare i engelska fotbollslagen Liverpool och Manchester United. Målningen signeras 17-årige Philip Truong.

Från väggarna pockar även skilda lokala fotbollslag på uppmärksamhet. Inramade foton på Sölve BK, SGIF och Lörbys damlag är några av de som återfinns i den blivande amerikanska sportbaren.

Annons

–Vi är intresserade av allt som har med sport att göra, inte enbart av fotboll, säger Ronnie Truong. Han har en förhoppning om att de många aktiva idrottsföreningar som finns i kommunen skall hjälpa till att sätta just sin personliga prägel på lokalen via lagbilder eller andra föremål som knyter an till lokalt sportutövande.

> Intensivt arbete

Under årets första veckor har Ronnie Truong och Iris Fong tillsammans med familj och vänner arbetat intensivt med att förändra lokalerna invändigt. Eftersom sportbaren är tänkt att öppna redan nästa fredag är det mycket att stå i också under den kommande veckan.

–Vi väntar bland annat på leverans av de soffor, bord och stolar som beställts. Dessutom skall vi få upp den nya logotypen på våra fönster ut mot gatan, säger Ronnie Truong.

Han berättar att en lokal reklambyrå arbetat med att ta fram ett passande namn och logotyp för rörelsen. ”Sport Bar Y2K” är namnet på krogen, där Y2K bör utläsas ”year 2000” eller ”år 2000”.

> Idrott på storbild

Via TV-apparat och storbildsskärm på väggen skall gästerna kunna följa diverse sportevenemang. Öppettiderna kommer enligt Ronnie Truong att variera något beroende på när intressanta sporthändelser TV-sänds. Han för fram att information om för baren aktuella idrottsevenemang kontinuerligt kommer att skyltas utanför lokalerna.

Sportbarens amerikanska ton kommer även att prägla den mat som erbjuds.

–Det är fråga om amerikansk pizza, hamburgare och a-la-carte-meny som exempelvis innehåller grillspett och barbeque-rätter, säger Ronnie Trong.

Inom den närmaste framtiden räknar han och Iris Fong med att kunna anställa minst en person i sportbaren, som i runda tal rymmer 40 sittande personer och 20 stående gäster.

Camilla Magnell
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons