Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Utkastad från fest efter festivalkritik

SÖLVESBORG · 17-årige Tommie Ludvigsson, berättade i förra veckans Sydöstran om dåliga arbetsförhållanden på Sweden Rock Festival.
Han berättade också att han och två andra festivalarbetare blivit lovade kompensation för de långa arbetspassen och att de blivit inbjudna till en fest för festivalarbetarna i Norje.
– Jag hann inte vara på festen mer än 20 minuter innan jag fick veta att jag inte var önskvärd, på grund av att jag kritiserat festivalen säger Tommie Ludvigsson.
Sölvesborg • Publicerad 18 juni 2001
Ann Ludvigsson syster till Tommie Ludvigsson, åkte till Norje Motell efter det att hennes bror fick veta att han inte var önskvärd på festen för festivalarbetarna.
Ann Ludvigsson syster till Tommie Ludvigsson, åkte till Norje Motell efter det att hennes bror fick veta att han inte var önskvärd på festen för festivalarbetarna.Foto: 

Det var den 8 och 9 juni som rockfestivalen ägde rum i Norje. Tommie Ludvigsson hade anmält sig frivilligt för att arbeta. I gengäld skulle han få fritt inträde till festivalen och gratis mat när han arbetade.

I Sydöstran förra veckan berättade han och ytterligare tre festivalarbetare att arbetspassen hela tiden förlängts och att de inte fått den mat som utlovats.

Annons

– I torsdags fick vi veta att vi skulle bli kompenserade för de långa arbetspassen. Vi blev då även bjudna till festen som hölls i lördags för festivalarbetarna på Norje motell, säger Tommie Ludvigsson.

Lizette Jönsson från Sölvesborg, som var en de festivalarbetare som lovats kompensation för den uteblivna maten och de långa arbetspassen, var också på plats under lördagens fest vid Norje Motell. Hon bekräftar att Tommie Ludvigsson blev utslängd från festen och att motiveringen var att han uttalat sig kritiskt.

– Han fick inte vara kvar för att han kritiserat arbetsvillkoren öppet och den kompensation som vi blivit lovade har vi ännu inte sett till, berättar Lizette Jönsson.

> Verkade sur

Tommie Ludvigsson berättar att han inte hann befinna sig på festen längre än 20 minuter innan Ingolf Persson, mannen som startade rockfestivalen och nu jobbar bakom kulisserna med festivalen, kom fram till honom.

– Han verkade sur och frågade om jag var den Tommie som hade uttalat sig i tidningen. Jag svarade ja. Han bad mig då att följa med ut. Väl ute frågade han varför jag valt att uttala mig i tidningen, istället för att komma till festivalledningen med min kritik, berättar Tommie Ludvigsson.

> Inte önskvärd

Ludvigsson säger att han då förklarade att han hört att andra festivalarbetare varit missnöjda tidigare och att han därför inte trott att det skulle hjälpa att vända sig till festivalledningen.

– Jag fick då veta att jag inte längre var önskvärd på festen. Någon kompensation för mig eller de andra som blivit lovade det blev det heller inte tal om. Det påstods att den tjej som lovat oss kompensation inte hade befogenheten att göra det, säger Tommie Ludvigsson.

Ann Ludvigsson, Tommies syster, berättar att hon åkte upp till motellet efter det att hennes bror ringt henne och förklarat att han blivit utslängd.

Annons

– Jag blev arg och ville ha en förklaring. Jag fick inte prata med Ingolf Persson, utan det var en annan man som förklarade att Tommie inte var önskvärd för att han uttalat sig i tidningen, säger Ann Ludvigsson.

Ann Ludvigsson säger att hon nu funderar på att vända sig till facket för att få det utrett om allt gått rätt till under festivalen.

> Varit modig

– Man ska inte behöva bli utkastad för att man kritiserar arbetsvillkor, säger Ann Ludvigsson, som menar att hennes bror varit modig som vågat stå på sig.

– Jag vet att det är många fler festivalarbetare som varit missnöjda men de vågar inte säga något.

Sydöstran försökte i går eftermiddag, utan framgång, nå Ingolf Persson för en kommentar.

Susanne Juric
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons