Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Välkommet bidrag till Hanös byalag

HANÖ Länsstyrelsen i Blekinge har beslutat att bevilja Hanö Byalag ett landsbygdsbidrag på 72 000 kronor.
Pengarna kommer att användas för föreningens upprustning av lägenheterna i fyrvaktarbostaden på ön.
Sölvesborg • Publicerad 14 mars 2001

– Det är positivt. Bidraget täcker hälften av de beräknade kostnaderna i den första etappen av vårt projekt. På detta stadium rör det sig om en smärre tillbyggnad och inredning av två toalettrum, berättar Bengt Mattisson, ordförande i Hanö Byalag.

Under ett par månaders tid har föreningens medlemmar arbetat ideellt med att rusta upp de båda lägenheterna i fyrvaktarbostaden på Hanö. Tillsammans med föreningens kassör Hjördis Clarberg står Bengt Mattisson bakom projektet som syftar till att inom kort kunna erbjuda turister på ön övernattningsmöjligheter i de två hyreslägenheterna.

Annons

> Skapar arbetstillfälle

– Nästa steg i arbetet blir att få hit fungerande vatten och avlopp, berättar Bengt Mattisson.

Också för denna etapp i arbetet med att iordningställa fyrvaktarbostaden avser föreningen att ansöka om ekonomiskt bidrag från länsstyrelsen.

Bengt Mattisson säger att Hanö Byalag har en förhoppning om att lägenheterna skall kunna stå klara att hyras ut lagom till sommaren, runt den första juni. På sikt beräknar föreningen vidare kunna hålla en person anställd på halvtid i den uthyrningsverksamhet de ämnar bedriva.

Camilla Magnell
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons