Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Vilken revysuccé

SÖLVESBORG Ove Johnsson, Rolf Nilsson och Jörgen Severin, alla tre fick de sig ett gott skratt när de i fredags kväll satt bänkade i Bokelundsskolans aula och fick se sig bli gestaltade på scen i nyårsrevyn ”Tvål, en ren revy”. När ridån gick ner passade de tre på att bakom kulisserna tacka för en rolig och trevlig föreställning.
Sölvesborg • Publicerad 15 januari 2001

– De var verkligen proffsiga, sa operasångaren Rolf Nilsson berömmande efteråt.

Han tyckte att Peter Bengtsson spelade honom så bra på scenen att det inte rådde någon tvekan om vem han föreställde. Samma sak gällde Mikael Stigsson som hade rollen som Jörgen Severin.

Annons

– Det var så på pricken likt oss att vi inte kunde annat än skratta, berättar Rolf Nilsson.

Som tack planerar nu de båda musikaliska parhästarna Rolf Nilsson och Jörgen Severin att bjuda på en liten överraskning vid revygängets avskedsföreställning på fredag kväll.

> Ca 1.300 besökare

Sedan trettonhelgens premiär har revygänget hunnit med att avverka sex föreställningar i Bokelundsskolan aula, varav de flesta varit nästan fullsatta. Det betyder att ca 1.300 sölvesborgare hittills sett nyårsrevyn.

Från början var det meningen att revygänget skulle ha sagt tack och farväl till publiken redan i lördags kväll.

– Eftersom intresset fortfarande verkar vara ganska stort bestämde vi oss för att ge en extraföreställning, berättar revygänget On Stage ordförande Gun Persson.

Beslutet om extraföreställningen på fredag kväll fattade revygänget så sent som i fredags eftermiddag i förra veckan när man fick veta att biljetterna till helgens tre föreställningar var i det närmaste slutsålda.

> Snälla sketcher

Samtliga lokala kändisar som är med på ett hörn har nu passat på att se revyn. Bland dessa är det ingen som tagit illa upp. Tvärtom har de fått ett gott skratt.

– Så är också våra sketcher ganska snälla eftersom vi inte vill trampa någon på tårna, säger Gun Persson.

Annons

Hon berättar att när On Stage i somras beslöt sig för att dra igång en nyårsrevy hade man inte ett öre i kassan. Eftersom man saknade klubblokal har de 40-talet medverkande, allt från artister till scenarbetare, fått ha sina träffar i olika lokaler. Framför allt har man hållt till i Hörviks hembygdsgård och Globehuset, men även Bokelundsskolan.

– Vi ska nu försöka hitta en klubblokal eftersom vi måsta ha någonstans att ha alla våra scenkläder, säger Gun Persson.

Frågan om klubblokalen väntas finnas med som en punkt på dagordningen vid det årsmöte som On Stage ska samlas till den 24 februari. Redan nu kan också Gun Persson lova att sölvesborgarna kan räkna med att nyårsrevyerna i On Stage regi kommit för att stanna.

Olle Ohlsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons