Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Villa totalförstörd i våldsam brand

KYLINGE · I går förmiddag vid halv elva tiden började det brinna i en villa i Kylinge. Brandkåren var på plats klockan elva, femton minuter efter larmet gick, och konstaterade snabbt att huset var övertänt.
Sölvesborg • Publicerad 29 juni 2001
Rökutvecklingen vid den våldsamma branden var kraftig
Rökutvecklingen vid den våldsamma branden var kraftigFoto: Gunnel Persson

När släckningsbilar från Karlshamn och Mörrum kom till platsen slog lågorna redan ut från undervåningen i tvåvåningshuset.

Taket på byggnaden var genombrunnet och ett närliggande uthus fick dränkas i vatten för att förhindra att det skulle ta eld. Rökutvecklingen var kraftig och röken syntes på flera kilometers avstånd.

Annons

– När vi kom fram möttes vi av polis som berättade att det inte fanns några människor kvar i huset, berättar brandmästare Mats Moscan.

> Glödande takrester

Brandens omfattning var så stor att brandkåren inledningsvis fick inrikta sig på utvändig släckning. Detta på grund av att rasrisken inne i huset bedömdes som stor.

Från taket som bestod av eternitplattor, flög glödande bitar som riskerade att antända den omgivande terrängen. Värmen från lågorna gjorde att plattorna sprack och kastades iväg med skarpa knallar.

– Vi kommer att gå runt och undersöka området kring huset för att försäkra oss om att det inte ligger någonting som kan antända gräs eller annat brännbart, berättar en man från brandkåren.

> Brandorsaken okänd

Larmet kom med all sannolikhet från förbipasserande bilar som upptäckte branden. Huset ligger bara ett trettiotal meter från Pukaviksvägen.

Mats Moscan kunde inte uttala sig om brandorsaken:

– Det är för tidigt att säga något ännu. Vi kommer antagligen få invänta resultatet från polisens tekniska undersökning som görs rutinmässigt efter alla bränder.

I släckningsarbetet deltog tank- och släckningsbilar från Karlshamn, Mörrum och Sölvesborg.

Mats Eriksson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons