Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

450 kapslar beslagtagna i Tour de France-razzian

Tour de France-razzian fortsätter.
Polis har nu beslagtagit över 450 kapslar innehållande oidentifierade substanser i en fastighet i Slovenien.
Cykel • Publicerad 1 juli 2022
Tour de France-stallet Bahrain Victorious.
Tour de France-stallet Bahrain Victorious.Foto: Bo Amstrup/Ritzau/TT

Cykelfesten har börjat men bortsett från det sportsliga har det mesta så här långt handlat om att polis utreder misstänkt dopning kopplat till stallet Bahrain Victorious.

Nu meddelar Eurojust, EU:s samarbetsorgan för åklagarmyndigheter, att 14 fastigheter i sex olika länder har genomsökts samt att tre personer förhörts.

Annons

Resultatet av räden? 412 kapslar med oidentifierat brunt innehåll och 67 kapslar med oidentifierat vitt innehåll hittades vid en fastighet i Slovenien, där även en mobiltelefon beslagtogs.

Substanser, datorer och telefoner har även beslagtagits i Belgien, Italien och Polen och polisen har även beslagtagit potentiella bevis i fastigheter i Spanien.

Tidigare den här veckan har polisen genomsökt Bahrain Victorious hotell i Köpenhamn där Tour de France inleds.

Även i samband med förra årets Tour de France utreddes Bahrain Victorius, med anledning av misstänkt dopningsbrott. Då fick de polisiära insatserna inga ytterligare följder, enligt Ritzau.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons