Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Abramovitj utsparkad – men Chelsea kan säljas

Chelseas ägare Roman Abramovitj diskvalificeras av Premier League. Ryssen får inte sitta kvar i klubbens styrelse och petas som en av Chelseas direktörer.
Den brittiska regeringen öppnar dock upp för en försäljning av klubben.
Fotboll • Publicerad 12 mars 2022
Roman Abramovitj. Arkivbild.
Roman Abramovitj. Arkivbild.Foto: Martin Meissner/AP/TT

Premier Leagues beslut tas till följd av sanktionerna som Storbritanniens regering gett ryska oligarker med nära koppling till Rysslands president Vladimir Putin.

Abramovitj har fått sina tillgångar frysta i Storbritannien. Chelsea får fortsätta att spela matcher i Premier League men får inte sälja biljetter till sina hemmamatcher och inte köpa eller sälja spelare.

Annons

På lördagen öppnade den brittiska regeringen upp för att tillåta en försäljning av Chelsea, något som Abramovitj initierade redan innan han fick några sanktioner emot sig.

Regeringen lättade också på restriktionerna för klubben som får möjlighet att använda 900 000 pund (motsvarande 11,4 miljoner kronor) under matchdagar, jämfört med 500 000 pund (6,3 miljoner kronor) som man först lät klubben få använda.

Den ryske oligarken har ägt Chelsea sedan 2003.

Premier League-laget spelar hemma mot Newcastle på söndagen. Endast årskortsinnehavare får komma in på arenan.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons