Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ahmedhodzic förlängde med MFF innan flytten

Han lånades ut från Malmö FF till Bordeaux.
Men innan flytten blev officiell förlängde Anel Ahmedhodzic med MFF.
Fotboll • Publicerad 1 februari 2022
Anel Ahmedhodzic är klar för Bordeaux. Arkivbild.
Anel Ahmedhodzic är klar för Bordeaux. Arkivbild.Foto: Anders Bjurö/TT

Malmö FF bekräftade på transferfönstrets sista dag att Anel Ahmedhodzic, 22, lånas ut till Bordeaux. I avtalet de båda klubbarna kom överens om finns en förutbestämd köpoption som aktiveras automatisk när överenskomna detaljer i kontraktet har uppfyllts.

Dagen efter berättar nu MFF:s sportchef Anders Georgson att Ahmedhodzic, i samband med utlåningen till Bordeaux, även förlängde sitt avtal med MFF med ytterligare ett år, vilket betyder att mittbacken har kontrakt med Malmö FF över säsongen 2024.

Annons

– Vi fick den här unika chansen att förlänga hans avtal med ett år, egentligen för att skydda Malmö FF, säger Georgson i en video på MFF:s hemsida.

Avtalet ska skydda Malmö FF och säkra att klubben inte förlorar pengar om det blir succé för Ahmedhodzic.

– Det är ett otroligt tecken på Anels lojalitet och respekt för Malmö FF som vi ska vara väldigt stolta över, säger Georgson.

– Han var väldigt mån att Malmö ska gå väldigt starka ur det här och det värmer mitt hjärta.

Aktiveras inte köpoptionen mellan Malmö FF och Bordeaux har Ahmedhodzic alltså ett avtal med MFF som sträcker sig över säsongen 2024.

Bordeaux har släppt in flest mål, 53 på 22 matcher, i Ligue 1 och slåss i bottenträsket. I nuläget ligger laget på 17:e plats i tabellen, en poäng ovanför nedflyttningsplatserna.

Även anfallaren Amin Sarr lämnande MFF under gårdagen, han går i sin tur till nederländska SC Heerenveen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons