Innehåll A-Ö

Annons

Isak missade friläge – byttes ut mållös

Nu vet Alexander Isak, 22, hur det är att lämna en Premier League-match mållös.
Svensken missade ett friläge när Newcastle spelade 0–0 borta mot Crystal Palace.
Fotboll • Publicerad 3 september 2022
Alexander Isak.
Alexander Isak.Foto: Owen Humphreys/AP/TT

Alexander Isak fick chansen från start för sitt Newcastle för andra matchen i rad när han fanns med i startelvan borta mot Crystal Palace.

Då var han nära på att göra mål direkt.

Annons

En kvart in i matchen vann Isak bollen av dansken Joachim Andersen och stormade fram helt fri från mittplan. Väl framme med målvakten Guaita försökte svensken chippa bollen i nät men avslutet var för svagt och räddades enkelt.

Newcastle hade en boll i nät i början av andra halvlek. Joe Willock såg ut att bli knuffad in i Guaita av Tyrick Mitchell, varpå Mitchell sekunden efter råkade nicka in bollen i eget mål. Men efter VAR-granskning fick i stället Crystal Palace frispark och målet dömdes bort.

Willock var sedan nära att göra mål i den 75:e minuten när Alexander Isak stod för förarbetet. Svensken slog en fin passning till Willock som avancerade mot straffområdet men avslutet räddades till hörna av Guaita.

Några mål av Isak och hans lagkamrater blev det till slut inte och matchen slutade 0–0. Isak byttes ut i matchens slutskede.

Matchen var Isaks andra sedan han kom till Newcastle i slutet av augusti. I måndags startade han borta mot topplaget Liverpool och stod för ett vackert mål när Newcastle förlorade med 1–2.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.