Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Allsvenska spelschemat "klart i dag eller i morgon"

Herrarnas fotbollsallsvenska inleds den 14 juni.
Snart spikas detaljerna kring de tre första omgångarna.
– Det blir klart i dag eller i morgon, säger Ola Rydén, ligaansvarig på Svensk elitfotboll (Sef).
Foboll • Publicerad 1 juni 2020
Svenska mästarna i Djurgården inleder mot Sirius i allsvenskan. Arkivbild.
Svenska mästarna i Djurgården inleder mot Sirius i allsvenskan. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Ett förslag på exakta speldatum och avsparkstider har gått ut till klubbarna, som har möjlighet att komma med synpunkter innan Svenska fotbollförbundet till slut spikar schemat under måndagen eller tisdagen.

I Spanien sker coronaomstarten i La liga helt utan matchkrockar i den första omgången, men så lär det inte bli i Sverige.

Annons

– Vi tänker att det kommer vara några matcher som spelas samtidigt, vi kommer ha de avsparkstider som vi har tänkt oss sedan tidigare, säger Ola Rydén.

I de tre första omgångarna – de enda där det är klart vilka lag som möts – har hänsyn tagits för att minska lagens restider till bortamatcherna. Nykomlingen Varberg möter till exempel Helsingborg, Göteborg och Malmö i sina första matcher, medan AIK ställs mot Örebro, Norrköping och Hammarby.

Senare den här veckan väntas det också bli klart vilka lag som möts i omgångarna 4–6. Besked om hur resterande spelprogrammet ser ut och hur det blir med avgörandet av svenska cupen dröjer till efter nästa möte i Uefas exekutivkommitté, den 17 juni. Mötet ger förhoppningsvis klarhet i hur det europeiska cupspelet kommer att påverka spelschemat i Sverige. (TT)

FAKTA

Första omgångarna i allsvenskan

Omgång 1: Sirius–Djurgården, Hammarby–Östersund, IFK Norrköping–Kalmar FF, IFK Göteborg–Elfsborg, Falkenberg–Häcken, Örebro–AIK, Helsingborg–Varberg, Malmö FF–Mjällby.

Omgång 2: Elfsborg–Hammarby, Häcken–Malmö FF, Djurgården–Örebro, Kalmar FF–Helsingborg, AIK–IFK Norrköping, Östersund–Sirius, Mjällby–Falkenberg, Varberg–IFK Göteborg.

Omgång 3: Sirius–Häcken, Hammarby–AIK, IFK Norrköping–Djurgården, IFK Göteborg–Mjällby, Falkenberg–Kalmar FF, Örebro–Östersund, Helsingborg–Elfsborg, Malmö FF–Varberg.

TT
Carl Göransson/TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons