Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Alpint: Flera talanger får chansen i Åre

Hemmabacke i Åre väntar.
Då passar den alpina landslagsledningen på att släppa fram ett gäng lovande åkare.
Alpint • Publicerad 7 mars 2023
Moa Boström Müssener kör i världscupen i Åre. Arkivbild.
Moa Boström Müssener kör i världscupen i Åre. Arkivbild.Foto: Gabriele Facciotti/AP/TT

Lisa Nyberg, Susanne Jakobsen, Emelie Henning, Moa Boström Müssener och Cornelia Öhlund får chansen efter fina prestationer i vinter.

För Jakobsen väntar världscupdebut. 23-åringen gjorde sin debut i Europacupen i Berchtesgaden 2021 och tog personbästa med en fjärdeplats i slalomen i Vaujany i januari.

Annons

På programmet står storslalom på fredag och slalom på lördag. Tävlingarna är de sista inför världscupens säsongsavslutning i Soldeu, Andorra, 13-19 mars.

Anna Swenn Larsson ligger inför helgens tävlingar på femte plats i slalomcupen, Hanna Aronsson Elfman ligger nia och Sara Hector tolva. Hector ligger på sjätte plats i storslalomcupen där hon har chans att avancera.

Svenskorna har chansen att hindra Mikaela Shiffrin från att tangera och/eller slå Ingemar Stenmarks rekord på 86 segrar i världscupen.

Fakta: Svenska åkarna i Åre

Anna Swenn Larsson, Sara Hector, Hanna Aronsson Elfman, Estelle Alphand, Hilma Lövblom, Lisa Nyberg, Susanne Jakobsen, Emelie Henning, Moa Boström Müssener och Cornelia Öhlund.

Programmet:

Fredag 10 mars: Storslalom.

Lördag 11 mars: Slalom.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons