Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ännu en australisk cricketprofil död

Cricket • Publicerad 15 maj 2022
Den australiske cricketspelaren Andrew Symonds. Bild från 2008.
Den australiske cricketspelaren Andrew Symonds. Bild från 2008.Foto: Rick Rycroft/AP/TT

Ytterligare en av Australiens stora cricketprofiler har avlidit, rapporterar lokala medier. 46-åriga Andrew Symonds omkom natten mot söndagen, lokal tid, i en singelolycka i norra delen av delstaten Queensland.

Beskedet om Symonds död chockar Australien som nyligen miste en annan av sportens stora – Shane Warne gick bort i början av mars, 52 år gammal, efter att ha drabbats av en hjärtinfarkt på semester i Thailand.

Annons

"Australisk cricket har förlorat ytterligare en av sina allra bästa. Andrew var en generationstalang som var avgörande för Australiens framgångar vid världsmästerskap och som en del av Queenslands rika crickethistoria," säger Cricket Australias ordförande Lachlan Henderson i ett uttalande på söndagen.

"Han var en kultfigur för många (och) uppskattades av sin fans och vänner."

Enligt ABC News skulle Symonds, pensionerad som spelare sedan 2008, inleda en tränarkarriär. Det fanns planer på att han skulle assistera just Warne som tränare innan denne avled.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons