Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Årets fotbollsspelare prisas med NFT-objekt

De vanliga guldtroféerna är inte längre tillräckliga.
I år ska även pristagarna av utmärkelsen årets fotbollsspelare belönas med kryptokonst, så kallade NFT:er.
Fotboll • Publicerad 8 september 2022
Alexia Putellas vann damernas Ballon d'Or i fjol. Arkivbild.
Alexia Putellas vann damernas Ballon d'Or i fjol. Arkivbild.Foto: Joan Monfort/AP/TT

Varje år delar franska tidningen L'Équipe ut priset Ballon d'Or till de fotbollsspelare som presterat bäst under säsongen. Vanligtvis består priset av en liten guldboll som vinnarna kan ställa ut i troféskåpet.

Nu är det 2022 och digitaliseringen gör sig påmind. Utöver pokalen ska nu spelarna även belönas med NFT:er, digitala polletter som är en slags kryptokonst, skriver L'Equipe.

Annons

Dessa delas ut gratis till vinnarna och ska sedan säljas i hundratal till allmänheten.

Kryptosektorn har varit på nedgång och värderingen på valutorna och tillgångar som NFT-objekt har dalat drastiskt. Trots det meddelar L'Equipe att den digitala konsten är en stor del av Ballon d'Ors långsiktiga strategi.

– Den första kollektionen kommer följas av flera andra, säger mediegruppen enligt nyhetsbyrån AFP.

Tre stycken NFT:er ska auktioneras bort på förhand, vilket kommer ge köparna "VIP-tillgång" till galan som hålls den 17 oktober. Därefter ska hundratals fler göras tillgängliga för försäljning.

Franske storstjärnan Karim Benzema är storfavorit att vinna utmärkelsen på herrsidan. Passande nog lanserade han sin egen NFT-kollektion tidigare i år.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons