Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Barcelona fast med Dembélé - kan bänkas i vår

Barcelona krävde att Ousmane Dembélé antingen förlängde med La Liga-klubben – eller lämnade under januarifönstret.
Men fransmannen gjorde varken eller och är därför kvar våren ut.
Fotboll • Publicerad 2 februari 2022
Ousmane Dembélé vägrar lämna Barcelona trots att klubben uppmanat honom. Arkivbild.
Ousmane Dembélé vägrar lämna Barcelona trots att klubben uppmanat honom. Arkivbild.Foto: Joan Monfort/AP/TT

Mittfältarens kontrakt med den spanska klubben går ut i sommar – och spelaren och hans agenter har tackat nej till de erbjudanden om förlängning som Barcelona kommit med.

– Med tanke på situationen har vi sagt till spelaren och hans agenter att han måste lämna direkt, för vi vill ha spelare som är engagerade i lagets framtid, och att han måste lämna före den 31 januari, sade Barcelonas sportchef Mateu Alemany den 20:e januari.

Annons

En uppmaning som yttern inte lyssnade på. I och med att han inte presenterats för någon ny klubb är han i stället kvar i klubben våren ut.

Frågan är dock om han blir utan speltid, säger nu klubbens president Joan Laporta.

– Med en spelare som valt att inte förlänga, vilket förmodligen betyder att vi inte kommer att ha honom kvar nästa säsong för att det finns en överenskommelse med en annan klubb, blir det svårare för honom att få spela, säger han.

Det blir upp till huvudtränaren Xavi att bestämma huruvida man väljer att använda sig av 24-åringens förmågor i förhoppningen om att sluta topp fyra i La Liga.

Dembélé värvades från Dortmund 2017 för rekordhöga 147 miljoner kronor, men först under 2021 hade han blivit en återkommande spelare i laget.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons