Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Barcelona i muthärva – razzia mot spanska förbundet

Storklubben FC Barcelona har problem med den spanska rättvisan – och värre tycks det bli.
Till den pågående undersökningen om korruption läggs misstanke om mutbrott.
I dagens polisrazzia mot det spanska fotbollsförbundet letade polisen efter bevis.
Fotboll • Publicerad 28 september 2023
FC Barcelona utreds för mutbrott. Arkivbild.
FC Barcelona utreds för mutbrott. Arkivbild.Foto: Joan Monfort/AP/TT

Barcelona misstänks ha betalat uppemot 85 miljoner kronor till ett bolag som tillhörde den tidigare (1993-2018) domarkommitténs vice ordförande, Maria Enriquez Negreira.

Polisuppgifter till nyhetsbyrån AP säger att domarkommitténs kontor på förbundets högkvarter utanför Madrid genomsöktes på uppdrag av domaren Joaquin Aguirre, som utreder korruptionsmisstankarna mot Barcelona.

Annons

I mars riktade statliga åklagare anklagelser mot Barcelona för korruption, bedräglig förvaltning och förfalskning av dokument

Aguirre menar att det finns indikationer på att Barcelona mutat domarbasen Negreira.

Barcelona har förnekat alla brott eller intressekonflikter. Klubben menar att den har betalat för tekniska rapporter om domare men aldrig försökt påverka domarnas beslut i matcher.

Att skaffa sig rapporter om domare är vanligt i Spanien och klubbar kan betala andra företag för tjänsten eller göra dem själva.

Att under åtskilliga år betala stora summor pengar till en person involverad i domarkommittén är allt annat än vedertagen praxis.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons